247-jeans.pngarrivee.pngbramsparis.pngcars.pngenjoy.pnglogocasuals.pngnew-star.pngthe-duke-clothing-co.pngvirro.pngyachting.png

Dagblad van het Noorden 21-december-2013

Midweek 18-december-2013 

Midweek 20-07-2011
midweek 20-07-2011_____________________________________________________________

De Krant, Nieuwsflit - Ondernemer geeft gratis kleding weg|19-7-2011

TOLBERT – Het is vrijdagmiddag, ruim zestien uur voor ondernemer Anne Heerke Lourens – van Fifty Fifty in Tolbert- duizenden kledingartikelen gratis weg gaat geven. De telefoon in zijn zaak staat geen moment stil. RTV Noord maakt opnames, het Financieel Dagblad belt en de commercial van de actie is voortdurend te horen op Radio Continu, welgeteld 41 keer per dag. Lourens leeft in een zelf gecreëerde achtbaan. ‘’Ik ben niet bijster goochem, maar wél in voor een geintje’’, zegt hij. Zaterdag voorzag hij honderden mensen van nieuwe kleding. Ze hoefden helemaal niets voor de (hoofdzakelijk) shirts te betalen.

Lourens bracht de actie als een politiek statement. ‘’De Nederlandse overheid geeft bakken met geld aan bijvoorbeeld Griekenland. Een bodemloze put, als je het mij vraagt. Bovendien moeten wij – de meer dan zeven miljoen werkende Nederlanders- dat allemaal ophoesten. Ik doe liever iets voor mijn landgenoten. Vandaar deze actie’’, zegt de ondernemer, die in het verleden al opzien baarde met andere, publiciteitsgevoelige acties. ‘’Ik heb overigens geen enkele politieke ambitie. Ik ben iemand die wil zeggen wat ik denk. Dat kan in de politiek niet, en dus is het niet mijn wereld.’’ 

Lourens is zoals gezegd niet vies van een stuntje. Neem 2006. Toen verkocht hij bij de aankoop van twee spijkerbroeken – zijn handelsmerk- een krat bier voor 2,40 euro. ‘’Een duppie per flessie’’, zegt Lourens. De actie werd een enorm succes. Minder verging het dezelfde actie, een jaar later. ‘’Een goede leer dat je nooit twee dezelfde acties moet houden, zeker niet in zo’n kort tijdbestek.’’ Lourens liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam later met een vleesactie. Weer kregen mensen bij de aankoop van twee jeans, een vleespakket voor slechts één euro. ‘’Mensen kregen bij mij in de zaak een bonnetje, en konden vervolgens hun pakket bij de slager halen. Eerder had ik namelijk naar aanleiding van de bieractie de voedsel- en warenautoriteit op de stoep gehad. Ik mocht geen bier verkopen in mijn zaak. Omdat ze het niet geconstateerd hadden, kreeg ik geen boete. Om elk risico te vermijden, heb ik de vleesactie dus anders aangepakt’’, lacht Lourens. Verder kwam de ondernemer in het nieuws vanwege de ‘anti-pinactie’. Hij haalde er zelfs de uitzending van Paul de Leeuw mee. En nu gaf hij zaterdag dus duizenden kledingstukken weg. 

Anne Heerke Lourens is inmiddels 53 jaar, de jeugdigheid spat hem echter uit de ogen. ‘’De meeste acties bedenk ik ’s nachts. Heb ik zo ineens een idee. Ik heb nu alweer een actie in mijn hoofd. Nee, die kun je niet op korte termijn verwachten. Het moet geen overkill worden. Mensen zien me alweer aankomen. Nu is de publiciteit groot. Ik ben op Radio 1 geweest, RTV Noord is langs geweest, ik heb in het Dagblad gestaan, de Krant is er nu, het Financieel Dagblad belde en ik heb mensen van het Algemeen Dagblad te woord gestaan. Mooi toch! Of het niet allemaal één grote publiciteitsstunt is? Denk je dat écht?’’ 

Overigens waren er meer lokale ondernemers bij de actie betrokken. Zaterdagmorgen in alle vroegte was er sprake van een heuse minimarkt. Sikko Cazemier regelde het geluid en hanteerde de microfoon, in de Postwagen kon een kop koffie genomen worden en zelfs de kapsalons gingen eerder open. ‘’Kun je zien hoe groot de saamhorigheid hier is’’, zegt Lourens, juist nadat hij opnieuw iemand van de media te woord heeft gestaan. 

Bijzonder was zeker ook het tijdstip waarop Lourens begon met het weggeven van kleding, afgelopen zaterdag. Om precies twaalf minuten voor zeven, zaterdagochtend, werden de eerste mensen binnengelaten. ‘’Waarom twaalf minuten voor zeven? Omdat zoiets blijft hangen. Doe je het gewoon om acht uur, dan onthoudt niemand het. Nu wel. Ik heb iets met twaalf. Toen ik de zaak verbouwd had, heropende ik ‘m om twaalf voor tien. Apart hè.’’ 

Lourens omschrijft zichzelf als een echte levensgenieter. ‘’Ik leef snel, heb ook geen pensioen. Voor je het weet is het voorbij. Of ik een slim spel speel? Het hele leven is toch spel? Je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.’’ 

Vrijdagmiddag wist Lourens niet op hoeveel mensen hij moest rekenen. Voorzorgsmaatregelen waren wel al genomen. Er waren dranghekken gehaald, om maar eens iets te noemen. Zaterdagmorgen begon de drukte om 6.00 uur al. Lourens had zijn winkel omgebouwd en liet de klanten in groepjes tussen de kleding kijken. De kassa bleef onaangeroerd. Tanja Haseloop – wethouder van de gemeente Leek- was er, al heel vroeg was het heel gezellig in Tolbert. ‘’Daar gaat het toch ook om. Tolbert is gewoon het leukste dorp van de provincie Groningen. Het is niet alleen mijn actie, maar ook de rest van de ondernemers doet mee. Als we hier iets doen, doen we het goed.’’ En weg is hij weer, want wéér gaat de telefoon, de afgelopen week de beste vriend van een toch wel heel bijzondere ondernemer.
________________________________________________________________________________________________________

Dagblad van het Noorden 18-07-2011

 dagblad

__________________________________________________________
Dagblad van het Noorden 15-07-2011

Dagblad-van-het-Noorden-15-07-2011________________________________________________________________________________________________________

Midweek 13-07-2011
Midweek-13
________________________________________________________________________________________________________

tv teletext________________________________________________________________________________________________________

Protestactie: moderetailer geeft gratis kleding weg

Anne Heerke Lourens, eigenaar van kledingzaak Fifty Fifty in Tolbert, gaat zaterdag gratis kleding weggeven. Uit protest tegen de hoge belastingen.

 
artikelen fotos 21890 800
Zaterdag gratis kleding bij Fifty Fifty.
 

Anne Heerke Lourens is het niet eens met de hoge ondernemersbelastingen en al helemaal niet met de manier waarop deze worden besteed. "Ik geef mijn geld liever gelijk aan de consument en niet via Den Haag", aldus Lourens op RTVNoord. Volgens de ondernemer verdwijnt er te veel geld naar landen als Griekenland en dat zou beter in ons land kunnen worden besteed.

Lourens kocht grote partijen T-shirts, overhemden en broeken op voor de actie. Iedere klant mag zaterdag twee gratis kledingstukken bij Fifty Fifty in Tolbert meenemen.

BRON

________________________________________________________________________________________________________

Ondernemer deelt gratis kleding uit om Griekenland

Laatste update: 15 juli 2011 17:54 

AMSTERDAM - Een ondernemer uit het Groningse Tolbert geeft zaterdag 1000 kledingstukken weg, naar eigen zeggen als protest tegen het wegsluizen van belastinggeld naar Griekenland.

alt Foto: Thinkstock

Door de kleding gratis weg te geven ontneemt de winkelier de staat zo'n 6.000 euro aan omzet- en winstbelasting. Zelf kost de actie hem 4.000 euro.

De ondernemer wist al eerder aandacht te trekken met een 'anti-pinactie', waarbij mensen die contant betaalden tien procent korting kregen. Dat als protest tegen het geld dat banken verdienen aan pintranscacties. "Ik zeg dingen die anderen denken", aldus ondernemer Anne Heerke Lourens.

 

Meerdere ondernemers hebben zich inmiddels bij zijn actie, die om 6.30 uur begint, aangesloten. Zo deelt de kroeg tegenover de winkel gratis koffie uit. "Ik dacht, straks staan er allemaal mensen te wachten in de kou, die willen vast wel een kopje koffie."

Kapper

De kapper om de hoek kwam spontaan met het idee om aan te sluiten de winkel van Lourens. "Die wil wel gratis knippen." In totaal doen 20 ondernemers uit Tolbert mee, overigens niet alleen om tegen de reddingsactie van Griekenland te protesteren.

"We hebben in Groningen de verkiezing voor leukste dorp uit de provincie”, licht Lourens toe. “Wij moeten bij de eerste veertien zitten, dan gaan we naar de finale.”

"Morgen staan de stembussen klaar om zoveel mogelijk mensen te laten stemmen." Lourens zegt dat hij als kleine ondernemer een strijd voert om te overleven. "Er zullen een aantal kleine bedrijven overblijven. En ik ben een vechter."

Deze radiocommercial komt volgens Lourens "41 keer per dag" langs op de lokale radiozender.$

BRON

_____________________________________________________________________________________________________________

Boze ondernemer geeft gratis kleding weg

Louis Hoeks (www.fd.nl)
vrijdag 15 juli 2011, 15:26
update: vrijdag 15 juli 2011, 15:38
Jeans rtr
Een kledinghandelaar uit het Groningse dorp Tolbert geeft zaterdagochtend gratis kleding weg. Dat doet hij naar eigen zeggen uit protest tegen ‘belastinggeld dat wordt verkwist aan Griekenland’.
 

Anne Heerke Lourens, eigenaar van kledingzaak Fifty Fifty, heeft daarvoor ‘minstens 1.000 stuks’ dames- en herenkleding ingekocht. De actie zou hem zo’n € 4.000 kosten. Lourens: ‘Ik protesteer ertegen dat de overheid ons belastinggeld verkwist. Eerst aan de banken, toen aan Griekenland en straks misschien wel aan Italië.’

Ludieke protestacties

Kledinghandelaar Lourens is bekend van eerdere ludieke protestacties. Zo protesteerde hij eerder onder meer tegen de verdiensten van banken bij pintransacties (door korting te geven op contant betalen) en tegen bouw- en supermarkten die spijkerbroeken verkopen (door goedkoop bier weg te geven).

Tegelijk met de actie van Lourens worden ook elders in Tolbert gratis producten en diensten weggegeven door andere winkeliers. Dat heeft echter geen politiek karakter. De ondernemers doen mee aan een wedstrijd voor ‘Het leukste dorp van Groningen’.

TOLBERT - Anne Heerke Lourens, eigenaar van kledingzaak Fifty Fifty in Tolbert, gaat gratis kleding weggeven.

De actie van Lourens, die zaterdag plaatsvindt, is een protest tegen de hoge belastingen. Volgens de ondernemer verdwijnt er te veel geld naar landen als Griekenland en dat zou beter in ons land kunnen worden besteed. Mensen kunnen twee kledingstukken per persoon ophalen

_____________________________________________________________________________________________________________
.
Dagblad van het Noorden 14-07-2011

roder fifty

Door dat Fifty Fifty een anti pinactie heeft gehouden werd Anne Heerke samen met zijn familie uitgenodigd door Paul de Leeuw en Filemon Wesselink om in de MaDiWoDo Vrijdagshow zijn verhaal te komen doen. Paul en Anne Heerke kennende werd dit natuurlijk een uitgebreid verhaal met aardig wat komische momenten. Ook wist Anne Heerke, Paul de Leeuw klem te zetten met kort en krachtig te antwoorden, je zij zelf ook dat je Gordon was. Voor de genen die dit stukje niet begrijpen (zoals velen) op de foto hieronder "voor de uitzending" stelt Paul zich voor als Gordon en uiteraard word dit meegenomen in de show met groot succes.

Om de uitzending te zien klikt u hier of ga naar de Youtube pagina op deze website
_____________________________________________________________________________________________________________


_____________________________________________________________________________________________________________


Vergroten

_____________________________________________________________________________________________________________


Vergroten

_____________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________

Winkelier in Tolbert houdt anti-pinactie in Week van het Pinnen
Rtvnoord | 3 november 2010

TOLBERT - Winkelier Anne Heerke Lourens uit Tolbert voert deze week actie tegen de pinpas. Het tijdstip is opmerkelijk, omdat het juist de Week van het Pinnen is.

Klanten, die bij Lourens in de winkel contant betalen, krijgen deze week tien procent korting. Lourens doet dit, omdat hij zich stoort aan de handelswijze van banken. Zo moet hij contant geld drie dagen vantevoren aanvragen en moet hij betalen voor het storten van zijn geld. Dat pinnen de criminaliteit zou verminderen gelooft Lourens niet. Dieven slaan dan wel hun slag bij mensen thuis, aldus de winkelier.

De actie van Lourens lijkt een succes. Negentig procent van zijn klanten betaalt deze week contant, terwijl dat anders slechts twintig procent is. 

_____________________________________________________________________________________________________________

Anti-pinactie van Fifty-Fifty in Tolbert
Midweek | Gepubliceerd op 10 november 2010

____________________________________________________________________________________________________________

Jeansverkoper Tolbert tart autoriteiten
DVHN | Gepubliceerd op 05 maart 2008

TOLBERT - Eigenaar Anne Heerke Lourens (50) van spijkerbroekenwinkel Fifty Fitfty in Tolbert gaat de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) provoceren. Al twee jaar achtereen verkocht hij in de laatste week van december bij aankoop van twee spijkerbroeken een krat bier voor 2,40 euro. Op 8 januari meldde zich een VWA-functionaris in de winkel die hem hiervoor een waarschuwing gaf. Volgens de VWA mag een detaillist zonder vergunning geen bier verkopen. Daarmee zouden slijterijen en supermarkten worden benadeeld. 

Lourens vindt dat de regelgeving is doorgeschoten in ons land. "Wij moeten van alles in Nederland, maar mogen niets." Op het gevaar af dat hij voor de rechter moet verschijnen, gaat de spijkerbroekenhandelaar vanaf donderdag drie dagen lang bij wijze van stunt vlees verkopen. Bij de aanschaf van twee spijkerbroeken krijgen klanten 500 gram kipfilet, 500 gram gehakt, 500 gram rundvlees en vier kuikenbouten voor 1 euro. 

Lourens lanceert deze stunt in verband met de heropening van zijn zaak. Na een verbouwing vindt de heropening van de winkel donderdagochtend tegen tienen plaats door Radio Continue-deejay Wim Drenth uit Vriescheloo alias Evert Baptist. 

Zodra de openingshandeling achter de rug is gaat de driedaagse vleesactie van start. Lourens gaat een nieuwe confrontatie met de VWA niet uit de weg. "Ik heb schijt aan de regels van dit land. Een creatieve ondernemer wordt van alles in de weg gelegd. Ik lus die mensen van de Voedsel- en Warenautoriteit rauw. Als ze problemen met me hebben, zie ik ze wel voor het hekje van de rechtbank terug." 

Behalve dat hem kan worden verweten dat hij zich schuldig maakt aan branchevervagende activiteiten moet de jeansverkoper bij verkoop van vlees ook de voedselveiligheid garanderen. Als oud-slager -"ik heb achttien jaar lang met dit bijltje gehakt" - kent hij de hygiëne-eisen op dit gebied naar eigen zeggen als zijn broekzak.

_____________________________________________________________________________________________________________

Heropening met Evert Baptist op 6-maart-2007

Na enkele jaren een groot succes gehad te hebben besloten wij onze winkel een totaal nieuw uiterlijk te geven en hebben op 6 maart 2007 een heropening gehad met een groot feest. Evert Baptist heeft onze winkel dan ook behoorlijk ingewijd, en dat hebben we geweten!! gelukkig was alles nog heel. Bekijk gerust de foto's.

Evert Baptist (Wim Drent) presentator en komiek bij Radio Continu en in 2007 genomineerd als Groninger van het jaar. Staat bekend om zijn gekke telefoongesprekken. Evert is door Fifty Fifty Tolbert gestrikt om de opening te doen 6 Maart om 12 minuten voor 10. En niet zomaar een opening, maar een krankzinnige opening. Nieuwsgierig? Kom 6 Maart naar Fifty Fifty Tolbert vanaf 9 uur is al feest met draaiorgel, suikerspinnen en popcorn en om 12 minuten voor 10 de OPENING!!!!!!!

Klik hier voor de foto's van de opening nieuw uiterlijk

_____________________________________________________________________________________________________________

Spijkerbroekenzaak stunt met bier
DVHN | Gepubliceerd op 28 december

TOLBERT - Als bij bouwmarkten en tankstations spijkerbroeken te koop zijn waarom zou een spijkerbroekenzaak dan geen bier mogen verkopen? Met die filosofie in zijn achterhoofd bedacht eigenaar Anne Heerke Lourens (49) van Fifty Fifty in Tolbert een stunt. 

Bij aankoop van twee spijkerbroeken geeft hij tot de jaarwisseling een krat Amstel bier weg voor 2,40 euro. "Dat komt neer op een dubbeltje per flesje", rekent hij voor. Lourens heeft hiermee een noviteit, denkt hijzelf: "Ik ben het eerste bedrijf in de textielsector dat branchevreemd gaat." 

De spijkerbroekenverkoper staat naar eigen zeggen met de rug tegen de muur: "Iedereen knabbelt aan mijn brood." Hij wijst op vormen van oneerlijke concurrentie vlak bij hem in de buurt. "Daar zit bouwmarkt Praxis die de winkel voor de helft heeft volstaan met textiel; vlakbij de Aldi op een industrieterrein. Dat drukt natuurlijk de kosten." 

Vlak voor sinterklaas verkocht hij autonavigatieapparatuur van Tom Tom met 50 euro korting bij twee spijkerbroeken. Volgens de spijkerbroekenhandelaar eiste de Mediamarkt destijds boos om opheldering bij de leverancier.